Frits van Merode treedt toe tot de Raad van Advies van het Linnean Initiatief

25-01-2024
102 keer bekeken

Prof. dr. Frits van Merode is per 1 januari toegetreden tot de Raad van Advies van het Linnean Initiatief.

De voorzitters van Linnean - Arie Franx en Willem Jan Bos - zijn bijzonder blij met zijn komst: ‘Wij zijn verheugd Frits te verwelkomen in onze Raad van Advies. Zijn frisse perspectief en rijke ervaring zullen ons versterken bij onze continue inspanningen om de succesvolle transitie naar waardegedreven zorg in Nederland te versnellen.’

Van Merode is hoogleraar logistiek en operations management in de zorg bij het MUMC+ en houdt zich bezig met vraagstukken over logistiek, operations management en technologie. Daarbij laat hij zich graag inspireren door het motto ‘maak het onmogelijke mogelijk’. Oftewel, doe goede dingen, zonder het zakelijke perspectief uit het oog te verliezen. Kijk met elkaar wat wel mogelijk is, zo houden we de zorg toegankelijk voor iedereen.

Van Merode’s gedachten sluiten naadloos aan bij waar Linnean in de basis voor staat; het samenbrengen, verbinden en creëren van (nieuwe) kennis op het gebied van waardegedreven zorg.

Als voormalig voorzitter van Linnean’s werkgroep Data & IT heeft hij het white paper ‘Data en IT optimaal inzetten ten behoeve van samen beslissen’ geschreven. Hierin wordt ‘samen beslissen’ een ‘new power’ genoemd; niet de dokter weet het het best, maar de dokter en patiënt samen bepalen wat het beste is voor de patiënt. Ook krijgt de patiënt beschikking over haar/zijn gegevens zodat zij/hij in staat is mee te bewegen.

In een reactie zei Van Merode over zijn toetreding: ‘Ik ben vereerd om deel uit te gaan maken van de Raad van Advies van het Linnean Initiatief. Ik ben fan van het Linnean vanaf het allereerste moment en heb het Linnean Initiatief zien groeien. Ik kijk ernaar uit om binnen deze rol mijn kennis en ervaring in te zetten en het Linnean Initiatief te helpen zichzelf te positioneren in het dynamische speelveld van waardegedreven zorg.’

Hij sluit zich aan bij de huidige leden van de Raad van Advies: Katinka van Boxtel, Theo Koster, Fenna Heyning en Kees Molenaar.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen