Nieuwe werkgroep ‘waardegedreven geboortezorg’

21-12-2023
223 keer bekeken

In het nieuwe jaar start het Linnean Initiatief* in samenwerking met SAZ, Santeon, eerstelijnsverloskundigen en CPZ, een landelijke werkgroep ‘Waardegedreven geboortezorg’.

Tijdens deze startbijeenkomst maken we kennis met elkaar en verkennen we over welke onderwerpen binnen de geboortezorg we gezamenlijk kennis kunnen uitwisselen op het gebied van waardegedreven zorg. De eerste gedachten gaan uit naar: verbeteren van de datakwaliteit, software voor uitvraag om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de data, de integrale aanpak van leren en verbeteren en de rol van de Persoonlijke Gezondheids Omgeving. 

 

Doel van de werkgroep (concept):

Doel: Het bieden van een integraal netwerkplatform om de transitie naar waardegedreven geboortezorg te versnellen. Dit doen we door een ontmoetings- en broedplaats te bieden om kennis en ervaringen uit te wisselen, nieuwe ideeën voor onderzoeken te ontwikkelen en elkaar te inspireren bij implementatie van innovaties.

Subdoel: Meer teams starten met waardegedreven zorg. Daarnaast meer verbinding tussen de eerste en tweede lijn bij bestaande waardegedreven zorg teams.

Doelgroep: Alle professionals in de geboortezorg zijn welkom om op persoonlijke titel deel te nemen.

Deze werkgroep wordt inhoudelijk voorbereid door CPZ, SAZ,  Santeon, een aantal eerstelijns verloskundigen en ondersteund door Linnean. We kunnen dan ook gebruik maken van de kennis en ervaring van andere werkgroepen uit andere sectoren uit de zorg bij Linnean. De sessie zal in eerste instantie voorgezeten worden door onze beleidsadviseurs Caroline van Weert en Marleen Kruijt- de Ruijter.

Startbijeenkomst

Je bent uitgenodigd om de eerste bijeenkomst bij te wonen. Deze startbijeenkomst vindt plaats op 26 februari van 16:00-18:00 uur. We treffen elkaar op een locatie in Utrecht in de omgeving van Utrecht CS.  

Interesse?

Graag horen we of je interesse hebt om bij deze werkgroep aan te sluiten en of je ook aanwezig kunt zijn bij de startbijeenkomst. Je kunt je interesse doorgeven via een e-mail naar linnean@zinl.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen