Open consultatie whitepaper Sturen op uitkomsten én kosten

28-09-2023
465 keer bekeken

De werkgroep Sturen op Uitkomsten én Kosten biedt het gelijknamige whitepaper aan te open consultatie. Graag verrijken we de whitepaper met uw expertise. We stellen een inhoudelijke reactie voor maandag 2 oktober zeer op prijs! Stuur deze s.v.p. naar linnean@zinl.nl

Aanleiding

De werkgroep 'Sturen op uitkomsten én kosten' constateerde eind 2022 dat er in de waardegedreven zorg (WGZ)-instellingen veel werk is verricht om inzicht te verkrijgen in uitkomsten én kosten. Echter, het daadwerkelijk sturen op de WGZ-breuk is tot nog toe beperkt gebleven.

Doel en doelgroep

Het doel van de werkgroep is daarom om handvatten te geven aan het sturen op uitkomsten én kosten in de dagelijkse praktijk. We leren van relevante lessen uit Health Technology Assessment (HTA) en doelmatigheidsonderzoek. Daarnaast presenteren we uiteenlopende, inspirerende praktijkvoorbeelden, en geven we concrete actiepunten waarmee direct in de zorginstelling aan de slag kan worden gegaan.

De doelgroep zijn zorgverleners, managers, bestuurders en andere belanghebbenden.

Consultatie

Heel graag verrijken wij deze whitepaper met uw kennis en expertise. Primair is de vraag of u het kerndeel (pagina 1-10) van feedback wilt voorzien en of u met de door ons opgestelde actiepunten uit de voeten kunt. Uiteraard kunnen we het ten zeerste waarderen wanneer u het hele document van commentaar voorziet.

Wij hopen dat we met uw commentaren de whitepaper verder kunnen aanscherpen opdat de volgende stap in implementatie van WGZ – op basis van uitkomsten én kosten - kan gaan worden gezet. U kunt uw inhoudelijk reactie tot maandag 2 oktober sturen naar linnean@zinl.nl. Alvast heel hartelijk dank! 

 

Klik hier voor de consultatieversie 'Sturen op uitkomsten én kosten'

 

Webinar sturen op uitkomsten én kosten

Op donderdag 23 november organiseren wij van 19:00 – 20:30 uur een digitaal symposium waarin de whitepaper, inclusief belangrijkste feedback uit de consultatieronde centraal staan. Uiteraard maken we ook de vertaling naar de praktijk door een aantal voorbeelden het podium te bieden die sturen op de WGZ-breuk. Uiteraard bent u ook alvast van harte uitgenodigd om daaraan deel te nemen.

Aanmelden voor het webinar

 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen