Inspiratiebrief december 2022

28-12-2022
305 keer bekeken

In de Inspiratiebrief van december brengen we je het laatste nieuws van het jaar 2022. Lees over het werkbezoek aan LUMC in februari 2023, de werkgroepen die starten in 2023, de verjaardag van de handreiking 'Aan de slag met waardegedreven zorg' en over onze meest gelezen praktijkverhalen.

 


1. Save the date: werkbezoek LUMC - Patiëntgericht en efficiënt: zorg van waarde
Op donderdagavond 16 februari 2023 brengen we een werkbezoek aan het LUMC. Waardegedreven zorg wordt hier in al zijn facetten uitgewerkt. PROMs, klinische uitkomsten, procesindicatoren en ook kosten worden inzichtelijk gemaakt. Deze data gebruiken ze om de zorg efficiënter te organiseren en de kwaliteit te verhogen.

 

2. Start nieuwe werkgroepen 2023
- werkgroep Waardegedreven verbeteren
Onder leiding van Hilleen Boosman, consultant bij Morgens, en Marinella Offerman, sector WGZ Hoofd-Hals oncologie in het Erasmus MC, zet deze werkgroep zich in om meer informatie te creëren over de stap van meten van PROMs, PREMs, klinische uitkomsten en kosten naar kwaliteitsverbetering voor zorgteams. 
- werkgroep Sturen op uitkomsten én kosten
In het eerste kwartaal van 2023 start het Linnean Initiatief een nieuwe werkgroep waarbij de breuk van Michael Porter uitkomsten/ kosten centraal staat. De werkgroep wordt geleid door Angelique Weel.
- werkgroep Zorg 2050+
Om de toekomst de Nederlandse gezondheidszorg te borgen voor volgende generaties zet deze groep een stip op de horizon.  Dat doen ze onder leiding van Kees Ahaus, Mart van de Laar en Pien Naber.

 

 3. Terugblik één jaar handreiking 'Aan de slag met waardegedreven zorg'
In november 2021 lanceerde de werkgroep Versnelling een handreiking waarmee starters snel aan de slag kunnen met waardegedreven zorg. Wat is er sinds deze lancering gebeurd?

 

4. Gespot op LinkedIn: In 7 stappen naar een waardegedreven zorgdashboardIn de tweede halfjaarlijkse bijeenkomst van het Top Specialistische Zorg-project 'Doelmatige Brandwondenzorg' presenteerde Marjolein van der Vlegel de ontwikkeling van een patiëntdashboard. Dat deed ze aan de hand van de handreiking 'In 7 stappen naar een waardegedreven zorg dashboard'.

 

6. Kalender 2023
In 2023 staan weer vele sessies, symposia en webinars gepland. Bekijk het volledige overzicht op www.linnean.nl. 

→ Lees de hele inspiratiebrief

Afbeeldingen

Inspiratiebrief

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen