Stefan Larsson feliciteert Linnean: ‘Uitstekend voorbeeld van hoe je stakeholders samenbrengt’

29-07-2022
317 keer bekeken

Stefan Larsson is opgeleid als arts, heeft >25 jaar ervaring als BCG-consultant en is één van de mede-oprichters van ICHOM. Tijdens het lustrum spreekt hij over het belang van Linnean als bottom-up kennisnetwerk. We geven je alvast een tipje van de sluier!

De zorg is een enorm ingewikkeld systeem om te veranderen. Dat komt voornamelijk door de variatie aan stakeholders met verschillende belangen, ziet Stefan. “Gesprekken en onderhandelingen tussen deze partijen lopen vast, terwijl iedereen weet: we moeten anders gaan denken en handelen.” 

Een wereldwijd uniek voorbeeld hoe stakeholders samen te brengen

Linnean laat zien hoe je stakeholders verenigt, aldus Stefan. “Het succes van Linnean zit ‘m in de passie van de grote groep deskundige en ervaren mensen die op persoonlijke titel willen bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg. In de werkgroepen werken leden actief aan verschillende aspecten van zorg, of het nu gaat om het veranderen van bekostigingsmodellen of het opstellen van landelijke uitkomstmaten. De producten van deze werkgroepen vormen input voor besluitvormingsprocessen. Zelf wegblijven van besluitvorming is één van de redenen dat het netwerk zo’n succes is.” Stefan sluit af: “De hervorming van de gezondheidszorg is ingezet. Linnean zal daarin de komende vijf jaar een belangrijke rol blijven spelen.”

Naast het belang van het bottom-up kennisnetwerk, zal Stefan tijdens de opening van onze lustrumviering de drie crises van de gezondheidszorg bespreken. Nieuwsgierig geworden? Meld je nu aan!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen