Waarde leveren in waardegedreven zorg - Leer anders kijken naar waarde in je verbeterprojecten

26-07-2022
493 keer bekeken

Alle waardegedreven zorg-projecten hebben één gemeenschappelijk doel: waarde creëren voor de patiënt. Maar voordat de patiënt die voordelen daadwerkelijk ervaart, is het verbetertraject soms al even bezig. Sneller waarde leveren door je tijd slimmer te benutten, daar draait het om in deze workshop.

Wanneer: Donderdag 29 september, 18:00 – 19:15 uur
Wie: Hidde Moerman en Hileen Boosman


”Uit interviews die we hebben afgenomen bij zorgteams die bezig zijn met waardegedreven zorg, blijkt dat zij in de praktijk weinig tijd hebben voor kwaliteitsverbetering”, aldus Hileen Boosman. Reden te meer om die tijd zo effectief mogelijk te gebruiken. Zij en collega Hidde Moerman van adviesbureau Morgens presenteren tijdens de workshop een andere manier van kijken naar jouw verbeterproject. In plaats van een traject van tevoren al helemaal uit te denken, leer je het belang van sneller testen en waarde evalueren. Hidde: “Daarmee kunnen we het gesprek over ‘wat is waarde nu eigenlijk? En wat moeten we doen om waarde te creëren?’ veel beter op gang krijgen. 

De workshop is al evenzo praktisch ingericht: je leert over de principes achter deze manier van werken, maar gaat vooral zelf aan de slag op creatieve wijze. Daarvoor hoef je geen concrete casus mee te nemen. Ook is er tijd voor reflectie: hoe pas je het geleerde toe in de dagelijkse praktijk zodat patiënten sneller effect ervaren?

De workshop ‘Waarde leveren in waardegedreven zorg’ is onderdeel van de feestelijke lustrumbijeenkomst van het Linnean Initiatief op 29 september. Schrijf je nu in!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen