Help! Ingevulde papieren PROMs vragenlijsten - bewaren of weggooien?

06-07-2022
419 keer bekeken

Voor WMO-plichtig onderzoek en prospectief onderzoek bewaren we de brondata, dus ook de papieren vragenlijst. Wat adviseren jullie in geval van retrospectief onderzoek op prospectief verzamelde PROMs data (gezien het primaire doel van data verzamelen kwaliteitsdoeleinde betrof)

Deze vraag is afkomstig van Yvette Pronk van Kliniek ViaSana. Yvette vertelt: "Zoals velen nemen wij PROMs-vragenlijsten af bij onze patiƫnten. Deze vragenlijsten gebruiken we voor onderzoeks- en kwaliteitsdoeleinden. De meeste vragenlijsten worden digitaal afgenomen, echter vragen we ook een deel op papier uit (denk aan mensen zonder e-mailadres). Deze papieren vragenlijsten worden, na overtypen in het digitale meetsysteem, in ordners opgeslagen. Dit doen we nu, omdat wettelijk is vastgelegd dat men brondata moet bewaren. Inmiddels is dit een grote verzameling papieren vragenlijsten geworden. We zijn nu aan het uitzoeken of dit nog steeds noodzakelijk is, of dat het ook op een andere manier zou kunnen."

Dit leidt tot de vraag: "Voor WMO-plichtig onderzoek en prospectief onderzoek bewaren we de brondata, dus ook de papieren vragenlijst. Wat adviseren jullie in geval van retrospectief onderzoek op prospectief verzamelde PROMs data (gezien het primaire doel van data verzamelen kwaliteitsdoeleinde betrof)?"

Weet jij het antwoord. Reageer hieronder!

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen