Maud van Muilekom verdedigt op 8 april proefschrift over PROMs in de praktijk

29-03-2022
1089 keer bekeken

Maud van Muilekom, medisch psycholoog en onderzoeker in het Amsterdam UMC, verdedigt op 8 april 2022 haar proefschrift ‘Patiënt reported outcome measures in clinical practice: from implementation to optimization’ ter verkrijging van de graad van doctor aan de Universiteit van Amsterdam.

Het proefschrift van Maud is tweeledig. In het eerste deel richt ze zich op de bevorderende en belemmerende factoren voor het gebruik van PROMs (Patient Reported Outcome Measures), specifiek gericht op de ervaringen van de gebruikers van het KLIK PROM-portaal. KLIK (Kwaliteit van Leven in Kaart) is een methode waarmee de kwaliteit van leven, psychosociaal functioneren en symptomen van kinderen die onder behandeling zijn (geweest) in een ziekenhuis en hun ouders, en volwassen patiënten, systematisch in beeld kan worden gebracht. Het onderzoek van Maud laat zien dat zorgverleners, patiënten en ouders tevreden zijn over het gebruik van PROMs in de klinische praktijk. Ze noemen echter ook barrières, zoals het onduidelijk visualiseren van PROMs en problemen bij het bespreken van de uitkomsten van PROMs. 

Volledige proefschrift

Het tweede deel van het onderzoek gaat over de optimalisatie van het gebruik van PROMs in de klinische praktijk. Hiervoor zijn het betrekken van zorgverleners, kinderen en ouders, de inzet van een multidisciplinair implementatieteam, wetenschappelijke kennis en klinische ervaring cruciaal. Het proefschrift van Maud vind je hier.

Meer informatie:

Met PROMs inzetten op psychosociale aspect voor de patiënt - Maud van Muilekom
‘Train gebruikers in de toepassing van PROMs en betrek ze vanaf het begin' - Qruxx 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen