Ontmoet Waardegedreven ZorgExperts

15-02-2022
480 keer bekeken

Op elke laatste donderdag van de maand gaan deskundigen op het gebied van waardegedreven zorg met elkaar in gesprek. Vandaag onder leiding van Matthijs van der Linde, projectleider Linnean Initiatief. In de tweede sessie is het thema: Integraal zorg leveren en bekostigen: lessen uit de geboortezorg

Waardegedreven ZorgExpert-sessies hebben als doel om verhalen tot leven te brengen. Na een kennismaking, pitcht de deskundigen kort zijn of haar ervaring/mening. Daarna is er ruimte voor discussie. Zo komen verhalen tot leven.  

Integraal zorg leveren en bekostigen: lessen uit de geboortezorg  
Arie Franx neemt je mee in de laatste ontwikkelingen in de geboortezorg. Zijn speerpunten: luisteren naar patiënten, integraal zorg leveren en bekostiging.

  • Als artsen beter dan nu luisteren naar patiënten en zor
    Arie Franx -
    OnderArie Franx
    g gaan leveren die de beste uitkomst voor de patiënt levert valt er veel te winnen. Evidence based gezondheidszorg is dominant geworden waardoor zorg teveel volgens protocollen wordt geleverd. Daardoor verdwijnt de echte wens en de context van de patiënt uit beeld en leveren we zorg die niet of te weinig past. Door meer te gaan luisteren en daar ook naar te gaan handelen verbetert de zorg en kunnen we duurzaam de juiste zorg leveren.
  • Via het BUZZ-project is ervaring opgedaan op het belang van data, op het belang van het gebruik van die data en de verbinding tussen de eerste en de tweede lijn.
  • Tot slot, ontwikkelen zorgverzekeraar CZ, het Erasmus MC en de Erasmus School of Health Policy & Management een model voor uitkomstgericht betalen in de geboortezorg via een ZonMw- subsidie.  

Aanmelden
Vul het formulier in om je interesse aan te geven

Volgende Ontmoet Waardegedreven ZorgExpert-sessie: 31 maart
De volgende Waardegedreven ZorgExpert-sessie vindt plaats op 31 maart. Dan gaat Willem Jan Bos in op chronische nierschade.

Meer lezen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen