Ervaringen, tips en praktische hulpmiddelen op nieuw platform waardegedreven geboortezorg

12-07-2021
598 keer bekeken

In juli lanceerden zeven verloskundige samenwerkingsverbanden -die deelnamen aan het BUZZ-project- hun ervaringen, resultaten, tips en praktische hulpmiddelen op het platform www.waardegedrevengeboortezorg.nl.

BUZZ-project

BUZZ (Bespreken Uitkomsten Zwangerschap met de Zwangere) is een door Zorginstituut Nederland gefinancierd tweejarig project (2018 - 2020), waarvoor een consortium van verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV’s) subsidie ontving om de implementatie van uitkomstgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming in Nederland te ondersteunen.

Voor het BUZZ-project werken zes VSV’s en één integrale geboortezorgorganisatie (IGO) samen: VSV Leiden, VSV Alliant (Utrecht), IGO Annature (Breda), VSV Zwolle e.o., VSV Sophia (Rotterdam), VSV Rondom Zwanger (Haarlem) en VSV Twente.

Op 28 september organiseren de initiatiefnemers van het BUZZ-project samen met CPZ een webinar over waardegedreven geboortezorg

Uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte 

De uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte maakt een nieuwe werkwijze in de geboortezorg mogelijk. In de periode van de zwangerschap en tot een half jaar na de bevalling vullen cliënten op belangrijke momenten een vragenlijst in, waarvan de antwoorden met de zorgverlener tijdens het consult worden besproken. Dit maakt de controleafspraken nuttiger en faciliteert samen beslissen. Daarnaast kunnen de patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen, uiteraard mits daarvoor toestemming wordt gegeven, ingezet worden voor onderzoek en kwaliteitsverbetering. 

Op www.waardegedrevengeboortezorg.nl leest u onder meer over de uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte, praktijkervaringen van clienten en zorgverleners en de e-learning Gezamenlijke besluitvorming en uitkomstgerichte zorg.

Lees ook:

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen