500e Linnean lid: Hetty Prinsen, datamanager VBHC bij Santeon

14-07-2020
2119 keer bekeken

Het Linnean Initiatief groeit. Afgelopen maand mochten we ons 500e lid verwelkomen: Hetty Prinsen, datamanager VBHC bij Santeon ziekenhuizen. Ze ontving het boek 'Beter dokteren' geschreven door Eric Hans Eddes en collega's als welkomstcadeau om deze mijlpaal te vieren.

Wanneer kwam u voor het eerst in aanraking met waardegedreven zorg?

Als datamanager Value-based Health Care (VBHC) begon ik nu ruim vier jaar geleden bij Santeon. Het is motiverend om te zien wat we de afgelopen jaren al bereikt hebben met ons programma. Aanwijsbare verbeteringen die waarde toevoegen aan de zorg voor de patiënt. Als ik vooruit kijk zie ik nog veel mooie kansen om de zorg verder te verbeteren. We zitten inmiddels al op 15 aandoeningen waarvoor we data verzamelen en terugkoppelen. We breiden steeds verder uit.

Met welke aandoeningen houdt u zich bezig?

Zelf heb ik de aandoeningen borst-, prostaat- en longkanker, reuma, IBD en heupfractuur onder mijn hoede. Interessant om te vermelden is dat mijn collega’s Roald van Leeuwen en Daisy Pieterse sinds kort ook bezig zijn met Samen Beter Corona. Door alle kennis en ervaringen van de Santeon ziekenhuizen samen te voegen, willen we onderzoeken en bewijzen wat voor onze patiënten van belang is bij de behandeling van het coronavirus (COVID-19).

Ontwikkeling standaard uitkomstenset voor corona

Ook op verzoek van ICHOM (International Consortium for Healthcare Outcomes Measurement) krijgt Santeon de lead in het ontwikkelen van één standaard set uitkomstindicatoren voor de zorg rondom corona, in samenwerking met andere zorgpartijen. Met deze set – die inzichtelijk maakt wat de medische zorg voor patiënten oplevert – kunnen wereldwijd ziekenhuizen resultaten vergelijken en van elkaar leren.

Health Intelligence Platform Santeon

Daarnaast werken we met z’n allen hard aan het Health Intelligence Platform Santeon (HIPS), waarin we onze uitkomsten gestandaardiseerd en geautomatiseerd kunnen ophalen. Als HIPS gerealiseerd is hebben we een schat aan data en analysemogelijkheden tot onze beschikking, ik kijk enorm uit naar dat moment.

Als 500e lid van Linnean ontving ik een boek ‘Beter dokteren’ van Eric Hans Eddes en collega’s. Dit boek gaat vooral over de (potentiële) zegeningen van deze en andere big data. Over hoe die een rijke bron kunnen zijn van wetenschappelijk onderzoek en spiegelinformatie. Leuk dat ik jullie 500e lid mag zijn, dank voor het boek!

Contact

Hetty Prinsen | datamanager VBHC Santeon | h.prinsen@santeon.nl

Verder lezen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen