Open consultatie: Data & IT optimaal inzetten ten behoeve van Samen Beslissen

16-04-2020
2311 keer bekeken

De werkgroep Data & IT biedt de white paper 'Data & IT optimaal inzetten ten behoeve van Samen Beslissen' ter open consultatie aan. Graag verrijken wij de white paper met uw expertise. Wij stellen een inhoudelijke reactie zeer op prijs. Gaarne deze reactie voor 28 mei te sturen naar linnean@zinl.nl

Waardegedreven zorg raakt aan veel aspecten van de zorg: de behoeften en voorkeuren van de patiënt, het verzamelen van (uitkomst)informatie en het 'goede gesprek' tussen zorgverlener en patiënt. Waardegedreven zorg gaat ook over multidiscipinaire samenwerking, binnen en tussen verschillende zorgafdelingen en zorgpartijen. Het doel is dat de patiënt de - voor hem/haar - beste zorg ontvangt op de de juiste plek.

Om op basis van de verzamelde (uitkomst)informatie dit goede gesprek te kunnen voeren moeten de data en infrastructuren van de informatietechnologie (IT)-systemen van de verschillende zorgaanbieders naadloos met elkaar kunnen samenwerken en flexibel kunnen opereren. Hoewel er al ontzettend veel kan op het gebied van Data/IT, blijkt de praktijk toch weerbarstig.

Onder voorzitterschap van Frits van Merode (Maastricht University/MUMC+) en Evelyn van Lochem (DHD) sloegen de leden van Linneans werkgroep Data/IT de handen ineen en bundelden hun kennis en ervaring in de whitepaper Data en IT optimaal inzetten ten behoeve van Samen Beslissen. In de white paper beschrijft de werkgroep vier fundamentele uitdagingen binnen de huidige IT-infrastructuur die Samen Beslissen belemmeren. Per uitdaging biedt de werkgroep mogelijke oplossingen, ondersteund met praktijkvoorbeelden. 
 
Heel graag verrijken wij deze white paper met uw kennis en expertise. Wij stellen het zeer op prijs indien u een inhoudelijke reactie geeft op white paper vóór 28 mei 2020. Graag vragen wij u om in de inhoudelijke reactie aandacht te besteden aan de volgende drie vragen:
1.           Is de whitepaper compleet of mist u iets? Zo ja, wat dan, waarom en hoe past het in de scope van de white paper.
2.           In hoeverre zijn de inzichten toe te passen binnen uw instelling?
3.           Bent u van plan iets met dit advies te gaan doen? En zo ja, wat?
 
U kunt uw inhoudelijke reactie sturen naar linnean@zinl.nl. Tijdens de digitale netwerkbijeenkomst op 18 juni van 19.00 – 20.30 uur staat de white paper met uitdagingen en oplossingen centraal. Ook daar bent u van harte welkom. Meer informatie hierover volgt snel. 

Wij hopen dat u wilt meedenken!

 

White paper Data & IT optimaal inzetten ten behoeve van Samen Beslissen

Afbeeldingen

Werkgroepen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen