Jaarcongres Qruxx 2018

07-11-2018
541 keer bekeken

Op 7 november 2018 organiseerden Qruxx en KIZ in samenwerking met de NFU het Jaarcongres Sturen op Kwaliteit. Hieronder tekst uit KIZ waarin verschillende sprekers hun visie op het onderwerp vertellen.

Natuurlijk moet zorg waardegedreven en patiëntgericht zijn. Maar hoe zorgt u voor de implementatie hiervan in uw organisatie? Het jaarlijkse KIZ-congres heeft dit keer dus als thema 'Sturen op kwaliteit'. (https://www.qruxx.com/kiz-4-2018-sturen-op-kwaliteit/)

Kees Ahaus: valkuilen in waardegedreven zorg
Samen beslissen op aspecten die voor de patiënt relevant zijn, is een grote stap voorwaarts richting waardegedreven zorg. Een die gelukkig op steeds meer plaatsen gezet wordt. Toch signaleer ik als op basis van mijn framework voor waardegedreven zorg drie valkuilen.
Lees verder >>>

Jan Kremer: ‘Wat goede zorg is, staat niet in de sterren’
Jan Kremer is een kritische volger van VBHC. Uitkomsten en indicatoren zijn volgens hem prima als brandstof voor leren, maar het moeten geen starre doelen of afrekeninstrumenten worden.
Lees verder >>>

Wink de Boer en Anne-Miek Broods: ‘Zorgkwaliteit in netwerken verdient aandacht’
Het zorgsysteem stamt uit de tijd dat ieder ziekenhuis een eiland was. Regionale netwerkzorg vraagt om nieuwe discussie over kwaliteit en capaciteit.
Lees verder >>>

Hester Vermeulen: Sturen op patiëntparticipatie
Het perspectief van de patiënt komt steeds centraler te staan. Toch bestaat er geen uniforme stuurindicator waarmee een raad van bestuur een betrouwbare indruk kan krijgen van de mate waarin en manier waarop er sprake is van patiënt- en familieparticipatie binnen het eigen ziekenhuis of afdelingen daarvan.|
Lees verder >>>

Jos Brinkmann: ‘Waarde is geen leeg begrip’
In de ggz houden we ons vooral bezig met mensen die vanwege een psychiatrische ziekte of psychische aandoening kwetsbaar zijn. Door goede diagnostiek, behandeling en begeleiding proberen we waarde toe te voegen aan hun leven. Maar wat is die waarde dan? Is dat wat wij denken toe te voegen aan het leven van mensen ook van waarde voor hen?
Lees verder >>>

Martine de Bruijne: ‘Specialistie en fragmentatie staan zorgkwaliteit in de weg’
Kwaliteitsindicatoren zijn van een middel een doel geworden. Het wordt tijd om terug te gaan naar de bedoeling: het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
Lees verder >>>

Joost Klaase: sturen op kwaliteit in de oncologische keten
Optimale zorg voor patiënten met een kwaadaardige aandoening van lever, alvleesklier en galwegen vraagt een multidisciplinaire benadering. Ziekenhuizen in Noordoost-Nederland werken sinds 2012 samen in oncologisch netwerk.
Lees verder >>> 

Jan Klein: ‘Technische experts kunnen de zorg veiliger maken’
Bij iedere ziekenhuisopname speelt de medische techniek een rol. Toch lijkt het erop dat de zorg de stap om medische techniek veiliger te maken grotendeels gemist heeft.
Lees verder >>>

Afbeeldingen

Qruxx, sturen op kwaliteit (2018)

Kennis en achtergrond

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen