"Waardegedreven zorg vergroot het werkplezier" - Monique Kappert

16-05-2019
3995 keer bekeken

Monique Kappert is ambassadeur waardegedreven zorg binnen het Franciscus Gasthuis te Rotterdam. Ook is zij voorzitter van de werkgroep Inspiratienetwerk. Lees haar verhaal.

"Ik ben ervan overtuigd dat waardegedreven zorg het werkplezier vergroot. Door samen te werken, voorbeelden en onderdelen waar anderen over gestruikeld zijn te delen, kunnen we de toepassingen van de principes van waardegedreven zorg in Nederland versnellen."

Men kan mij benaderen voor…
Algemeen sparren over wat het toepassen van de principes van waardegedreven zorg kan brengen en welke obstakels je, bijvoorbeeld rondom draagvlak, kunt tegenkomen. Daarnaast kun je me benaderen als je zelf een goed voorbeeld hebt (mag ook zijn rondom iets wat niet goed ging), zodat we deze breder binnen Linnean kunnen delen, en daarmee initiatieven kunnen versnellen.

Contact

M.kappert@franciscus.nl
06-53218567

Hoe het begon…

Hoe bent u met waardegedreven zorg/uitkomstgerichte zorg betrokken geraakt?
Mijn interesse voor waardegedreven/uitkomstgerichte zorg werd gewekt toen ik nog in de farmacie werkte en twee lezingen van Michael Porter bijwoonde. Op het moment dat ik in het Franciscus startte, had de Raad van Bestuur net de ambitie uitgesproken te onderzoeken hoe we de principes van waardegedreven zorg konden gaan toepassen en werd ik één van de ambassadeurs.

Wat is uw inspirerend voorbeeld / persoon?
Binnen ons ziekenhuis vind ik MDL arts Rachel West inspirerend. Ze heeft binnen ons ziekenhuis zelfstandig, maar wel in samenwerking met enkele collega’s uit andere ziekenhuizen, IBDream geïntroduceerd. Ook past zij veel principes van waardegedreven zorg toe in haar contact met haar patiënten.

Heden

Met welke onderwerpen en projecten bent u bezig (geweest)
Ik heb kennis van waardegedreven zorg in het ziekenhuis in het algemeen. Ik geef korte introducties aan managers, teamleiders en senior verpleegkundigen. Momenteel is er een programmateam waardegedreven zorg, waarbij als pilot drie Geïntegreerde ZorgEenheden worden opgezet en kennis wordt verspreid. Ook kijken we hoe we het best data kunnen registreren, zodat zinvolle informatie gebruikt kan worden door de teams rondom een aandoening.

Toekomst

Kansen mbt uitkomstgerichte/waardegedreven zorg
Ik zie kansen bij het gebruik van uitkomsten om de zorg te verbeteren en betaalbaar te maken, waarbij huidige indicatoren die geen waarde toevoegen niet meer verplicht hoeven worden aangeleverd. Daarnaast zie ik kansen op het gebied van samenwerking: delen van goede voorbeelden en onderdelen waar anderen over gestruikeld zijn, kunnen toepassingen van de principes van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Daarnaast zie ik met uitkomstgerichte/waardegedreven zorg kansen op het toepassen van nieuwe technologieën en inrichting van zorg op de juiste plek.

Wat wilt u anderen meegeven rond dit onderwerp?
Ik verwacht dat het toepassen van principes van waardegedreven zorg niet alleen de zorg beter en betaalbaarder maakt, maar ook het werkplezier vergroot.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen